Veća brzina i stabilnost

 

 

Povećana stabilnost

Stabilnost ZWCAD-a je značajno unaprijeđena sa „strict debugging“ sistemom automatske kontrole. Za potrebe stabilnosti, napravljeno je više od 20,000 test crteža.

  1. Veliki deo funkcija i naredbi je prepisan u novi kod radi povećanja stabilnosti (Undo, Explode, Insert, PasteClip, Stretch, RefEdit, Offset, Trim, Extend, Snap itd.)
  2. Kreiran novi način auto backup-a za sigurniju izradu crteža.

Povećana brzina

Povećana ukupna brzina sa novim načinom izvršenja velikoga broja funkcija i komandi (RefEdit, Insert, Pasteclip, Explode, Regen, Stretch, Trim, Extend itd.)

Jednostavnija uporaba

Komande su napravljene još efikasnije i to sve sa ciljem izrade zadanoga projekta.

Aerial View Window

Sa ovom novom funkcijom osigurano je lakše kretanje i preglednost crteža.

 

eTransmit

eTransmit funkcija olakšava korespondenciju između klijenata - ukupno spremanje svih potrebnih podataka (crteži, slike, eksterne reference i fontovi) u jednu jedinstvenu datoteku.

Jogged i Arc Length Dimensions 

Multiple Grips Editing

Sa novom „Multiple Grips Editing“ funkcijom moguće je uređivanje objekta na pozicijama više hvataljki kako bi ih dodatno kontrolisali preko komandi Grips, GripBlock, i GripTips.

Filter

Sa filter funkcijom može se na jednostavan način i uz pomoć različitih filtara pronalaziti tekstualni ili grafički podaci na nekom crtežu. Svaki filtrirani rezultati mogu biti spemljeni za naknadnu uporabu, ili se mogu kreirati filtar setovi za brže pronalaženje.

Poboljšani

Undo Undo\Redo history omogućava izvršenje pojedinačnog koraka ili više koraka odjednom nazad.

Poboljšani DRX

DRX programerska komparacija (slično ARX-u) je unaprijeđen sa Insert\Pasteclip\Explode\Extend\Trim\Stretch funkcijama za kastimizirane objekte. Sve to olakšava jednostavnije kreiranje potrebnih komandi za korisnika.