Uslovi korišćenja

Za korišćenje web stranica www.zwcad.rs (na adresi: www.zwcad.rs) u vlasništvu Ilmak d.o.o. bez obzira na vrstu platforme s koje se pristupa, primjenjuju se ovi uslovi korišćenja.

Izdavač Usluge je Ilmak d.o.o., Beograd, Cetinjska 26a (dalje u tekstu 'Izdavač' ili 'ZWCAD'), koja ovim uslovima utvrđuje prava i obaveze izdavača i korisnika usluge prilikom korišćenja istih.

Korišćenjem i/ili registracijom na www.zwcad.rs, korisnik prihvata ove uslove korišćenja kao i sve njegove izmene i dopune. Smatra se da su korisnici korišćenjem usluge www.zwcad.rs ili bilo kojeg njenog dela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim uslovima korišćenja te da su ih razumeli u celosti.

ZWCAD

Nijedan deo Usluge www.zwcad.rs ne sme se koristiti u nezakonite svrhe niti za promovisanje istih. Ilmak d.o.o. korisnicima u dobroj nameri osigurava korišćenje sadržaja u sklopu usluge. Svi korisnici imaju pravo koristiti sadržaje dostupne na ZWCAD.rs ukoliko ne krše Uslove korišćenja, uključujući na teritoriju EU u skladu sa primenjivim propisima. Područje s kojeg korisnik pristupa na www.zwcad.rs određuje se prema IP adresi. U slučaju tehničkih problema sa lokacijom IP adrese, za koje ne odgovara Ilmak d.o.o., Ilmak d.o.o. može korisniku privremeno ograničiti pristup usluzi. Ilmak d.o.o. će nastojati u što kraćem roku otkloniti bilo koji takav tehnički problem. Usluga www.zwcad.rs sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji se naplaćuju, sadržaja kreiranih od strane korisnika te linkova na eksterne stranice.

Na stranicama www.zwcad.rs sadržaji se objavljuju u dobroj nameri. Sve sadržaje usluge www.zwcad.rs koristite na vlastitu odgovornost i Ilmak d.o.o. se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup na www.zwcad.rs i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

AUTORSKA PRAVA

Ilmak d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje i/ili distribucija bilo kojeg dela i/ili sadržaja www.zwcad.rs usluge smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Isto se primenjuje na sadržaje koje su na www.zwcad.rs postavili ili na koje imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na www.zwcad.rs je zaštićen autorskim pravima. Menjanje, pozajmljivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu kompanije Ilmak d.o.o. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na www.zwcad.rs, o tome je dužan obavestiti Ilmak d.o.o., tj. www.zwcad.rs koristeći adresu office@zwcad.rs . Ukoliko se utvrdi da korisnik neovlašćeno distribuira i/ili preuzima sadržaj dostupan na www.zwcad.rs, Ilmak d.o.o. zadržava pravo da trenutno i bez upozorenja ukine pristup sadržajima na www.zwcad.rs za korisnički račun za koji je utvrđeno da krši odredbe ovog članka, bez obzira na status tog korisničkog računa (korisnički račun u statusu probnog pristupa ili pretplate). Ilmak d.o.o. neovlašćenu distribuciju sadržaja može utvrditi npr. tehnologijom watermarka, utvrđivanjem jednoznačne IP adrese sa koje su izvršene nedopuštene radnje ili sličnim metodama.

LINKOVI NA SPOLJNE STRANICE

www.zwcad.rs sadrži linkove ka web stranicama trećih osoba. www.zwcad.rs linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan web stranica www.zwcad.rs. Sadržaj izvan www.zwcad.rs korisnici koriste na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Pri registraciji i korišćenju www.zwcad.rs stranice, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i tačnost podataka koje dajete. Ilmak d.o.o. preduzima sve kako bi zaštitio privatnost ličnih podataka korisnika u smislu primenjivih propisa, te će oni biti korišćeni samo u svrhu identifikovanja korisnika stranice, marketinga i obrade statističkih anonimnih podataka o korišćenju stranice. Korišćenjem www.zwcad.rs usluge potvrđujete svoju saglasnost sa Politikom privatnosti korisnika aplikacije www.zwcad.rs. Molimo vas da se upoznate s navedenim pravilima prilikom registracije i s vremena na vreme tokom korišćenja stranice www.zwcad.rs.

REGISTROVANI KORISNICI

Registrovanjem na www.zwcad.rs korisnik je obavezan proći postupak registracije te uneti ispravnu e-mail adresu. Registrovanjem na www.zwcad.rs korisnik pristaje na ove uslove korišćenja i pristaje na korišćenje njegovih ličnih podataka od strane 'izdavača' ili 'www.zwcad.rs' kao i od strane ZWCAD partnera-operatora preko čijeg sastava se može pristupiti na www.zwcad.rs, u svrhe navedene u ovim Uslovima korišćenja i u Politici privatnosti.

Korisnici koji pristup na www.zwcad.rs ostvaruju temeljem odnosa s trećim stranama izvan www.zwcad.rs sastava (www.zwcad.rs partnerima-operatorima preko čijeg sastava se može pristupiti na www.zwcad.rs), usluzi www.zwcad.rs mogu pristupiti korišćenjem korisničkog imena i lozinke koje korisniku dostavlja www.zwcad.rs partner. Prijavom na www.zwcad.rs korisnici prihvataju Uslove korišćenja, kao i uslove korišćenja www.zwcad.rs partnera-operatora dostupne na njihovim Internet stranicama.

www.zwcad.rs nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju korisnici, niti uređuje i proverava sadržaje koje objavljuju korisnici.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Ilmak d.o.o. će odmah po prijemu informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, skladno obavezama propisanim Zakonom o elektronskoj trgovini i drugim propisima.

Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korišćenje usluge ili dela usluge, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uslove korišćenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti na www.zwcad.rs neovlašćeno korišćenje njegovog korisničkog računa. Ilmak d.o.o. nije odgovoran za neovlašćeno korišćenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Registrovani korisnik ima mogućnost korišćenja opcije 'POŠALJI PORUKU' na www.zwcad.rs stranici koja služi samo za korisničku podršku, te se dati podaci neće nigde dalje koristiti osim isključivo za potrebe korisničke podrške.

OBAVEZE KORISNIKA PRI KORIŠĆENJU WEB STRANICE WWW.ZWCAD.RS

Ilmak d.o.o. ne kontroliše sadržaj koji razmenjuju korisnici te ne može garantovati tačnost, poreklo ili kvalitet takvog sadržaja.

Ilmak d.o.o. ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje korisnici ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Korisnici preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). www.zwcad.rs ima pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti u sklopu www.zwcad.rs usluge bez naknade korisniku. Ukoliko se utvrdi ili razumno sumnja da je sadržaj koji su korisnici dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po prijemu informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen sa www.zwcad.rs.

Ilmak d.o.o. neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluge.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga www.zwcad.rs, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće zakone Republike Srbije i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmena i prenošenje informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipulisanje identifikatorima kako bi se prikrilo poreklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga na www.zwcad.rs,
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, 'spam', lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih korisnika usluge.

Ilmak d.o.o. zadržava pravo da ukloni sadržaj koji proceni nepodobnim i/ili protivnim ovim Uslovima korišćenja i/ili propisima.

Ilmak d.o.o. nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korišćenja odnosno kršenja ovih Uslova korišćenja.

Prihvatanjem ovih Uslova korišćenja korisnik se slaže da će www.zwcad.rs usluge uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati razna obaveštenja, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovno obaveštavanje korisnika usluge i normalno funkcionisanje svih usluga i sadržaja na www.zwcad.rs.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj nameri, a Ilmak d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem istih.

PORUKE ZWCADa I SPONZORA

Ilmak d.o.o. će registrovanim korisnicima www.zwcad.rs usluge povremeno slati obaveštenja o www.zwcad.rs usluzi u obliku tzv. newsletter-a. Korisnik registracijom na www.zwcad.rs prihvata primanje newsletter-a, osim u slučaju da prilikom registracije naznači da takve poruke ne želi primati. U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od date saglasnosti za obradom osobnih podataka ili želi biti obavešten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na office@zwcad.rs ili dozvolu za korišćenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newsletter-a može uskratiti klikom na odjavu sa primanja www.zwcad.rs obaveštenja unutar svog korisničkog profila na www.zwcad.rs. Ukoliko izuzeće korisnika od primanja takvih obaveštenja zbog tehničkih razloga nije moguće, njegov korisnički račun će biti zatvoren. Ilmak d.o.o. će registrovanim korisnicima www.zwcad.rs usluge povremeno slati obaveštenje o sadržajima koje ima u ponudi kao i o promotivnim akcijama za aktivaciju usluge. Registrovani korisnici mogu ta obaveštenja dobiti na e-mail adresu putem koje su napravili registraciju. Ukoliko korisnik ne želi primati takve obaveštenja može se obratiti na office@zwcad.rs.

SADRŽAJI NA ZWCAD

Sadržaji na www.zwcad.rs zaštićeni su autorskim pravima te su stoga korisnicima dostupni tokom ograničenog vremenskog razdoblja i uz određene preduslove:

Sadržaji koji se nalaze na www.zwcad.rs, dostupni su korisnicima koji su se registrovali na www.zwcad.rs.

MODIFIKOVANJE I PROMENE PRAVILA

www.zwcad.rs zadržava pravo da bez prethodne najave promeni ili modifikuje Uslove korišćenja usluge. Svaka promena biće objavljena na adresi www.zwcad.rs. O važnim promenama i dopunama www.zwcad.rs može obavestiti korisnike i/ili objavljivanjem na stranici www.zwcad.rs i/ili putem e-maila. Korišćenjem bilo kojeg sadržaja u sklopu www.zwcad.rs usluge smatra se da ste upoznati i saglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 01. jula 2020. godine.

Top